Planerad bok

Foto: Pixabay

Fotot ovan är alltså hämtat från Pixabay. Jag har ingen aning om var den vackra bilden togs. Någonstans i Skandinavien, Tyskland, Ryssland? Hur som helst får fotot mig att tänka på mitt fiktiva Tuvåker.

Jag har tidigare nämnt en planerad novellsamling. Men nu när jag har hunnit skriva lite mer märker jag att två av karaktärerna inte nöjer sig med varsin berättelse. Nej, de vill ha framträdande roller. Därför har jag bestämt mig för att skriva en kort roman.

Romanupplägget blir dock lite annorlunda. Det är ju sant att jag föredrar den koncisa novellformen. Romanen kommer därför att bestå av sammanhållna noveller; det finns förstås genomgående motiv och tema.

Jag vill inte avslöja för mycket om innehållet ännu, men boken handlar alltså om två karaktärer. En kvinna och en man med ett gemensamt förflutet. Platsen är mitt fiktiva Tuvåker: en liten ort, drygt två mil nordväst om Uppsala. Det vardagliga samverkar med det existentiella. Mörk humor. Stämningsfullt, impressionistiskt. Jag återkommer med mer information senare …