1bok2katter3koppartes recension

Tack Anna, 1bok2katter3kopparte, för din intressanta recension av Masken rämnar! Den har publicerats på Instagram. Läs Annas recension här:

Masken rämnar är en antologi från Tistelblomma förlag som innehåller dikter och noveller av 22 olika författare. Titeln är ett paraply som samtliga bidrag samlas under. En del tolkar den bokstavligt, andra mer metaforiskt.

Texterna blir för mig ögonblicksbilder av händelser, tankar, känslor och upplevelser. De är som vykort från någon sorts verklighet för någon. Sinsemellan är de väldigt olika men kvalitén är genomgående hög. Många av dem kommer jag återvända till, vissa av dem flera gånger.

De texter jag tycker mest om är de som antingen utmanar mina invanda tankemönster eller som tvärtom låter mig befästa dem.

Redan inledningsdikten, Peter Nybergs Tåg, gör ett djupt intryck på mig med sitt utanförperspektiv. I Vindar vänder Tina K. Persson elegant på orden och Camilla Mollungs Sammansvarighet målade upp minnesbilder i mitt huvud.

Annah Bohmans novell Augusta har ett målande bildspråk. Det bygger upp en krypande spänning som leder fram till befrielsen i att vara utlämnad åt elementen.

Henrik Johanssons Dikt handlar för mig om att våga visa upp sidor av en själv som gör en sårbar för att försöka uppnå något som man inte vet om det är möjligt.

Eva Sjögrens Dubbelliv innehåller stoff till en hel roman. Novellen beskriver fint hur det där som kunde varit en katastrof i stället blir till en räddning. Ja, faktiskt ett sätt att undkomma en katastrof.

Tack för recensionsexemplaret, @tistelblommaforlag ! Det här var spännande och intressant läsning.