Planerad novellsamling

© Jenny Enochsson 2020

Min planerade novellsamling utspelar sig i mitt fiktiva Tuvåker. Om du har läst min roman Skogen bakom muren kommer du nog att känna igen vissa miljöer. Karaktärerna är däremot nya även om någon person ur romanen omnämns. Jag känner mig färdig med de gamla karaktärerna, men inte med själva Tuvåker. En del noveller utspelar sig längre tillbaka i tiden och andra i relativt modern tid: från 1958 till 2013. Alla berättelser är fristående. Jag planerar att släppa boken i höst, fast det är möjligt att det blir något senare.

Novellformen känns minst sagt som min grej; jag älskar att skriva noveller. Jag har en förkärlek för att stryka och komprimera. Min stil är sparsmakad utan att vara karg. För mig är stilen lika viktig som innehållet. När man skriver en kortare berättelse kan man ju koncentrera sig helt och fullt på komponerandet utan att förlora överblicken. Det gillar jag verkligen. Jag arbetar länge med varje novell och är väldigt noggrann.